Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde dolu dolu kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Pazarlar’da Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başladı.
Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Pazarlar Çok Programlı Lisesi tarafından hazırlanan program Cumhuriyet Meydanında devam edildi.
Sabah Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikler saat 10.00 da Cumhuriyet meydanında devam edildi. Buradaki kutlamalara Pazarlar Kaymakamı Soner Bedir, Garnizon Komutanı Kamil Borozan, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Pazarlar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sait Dündar Sofuoğlu, Daire Amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Cumhuriyet meydanını dolduran vatandaş katıldı.
Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Faruk Ünver, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından öğrenciler, günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar ve şiirler okudu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı öğrencilerin müzikler eşliğinde halk oyunları ekiplerinin gösterileri, kaşıkta yumurta, çuvalla yürüme, halat çekme ve benzeri çeşitli yarışmalar ile sona erdi.
Ayrıca Gençlik Haftası kapsamında İlçede düzenlenen okullar arası ve ilçe halkı arasında yapılan sosyal ve sportif alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren takımlar ve öğrencilere Pazarlar Kaymakam Soner Bedir, Garnizon Komutanı Kamil Borozan, Belediye Başkanı Cavit Erdoğan ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sait Dündar Sofuoğlu tarafından ödülleri verildi.
Tören sonunda Pazarlar Kaymakam Soner Bedir, Garnizon Komutanı Kamil Borozan, Belediye Başkanı Cavit Erdoğan ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sait Dündar Sofuoğlu tören komitesini tebrik etti(MB-EFE)