Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde Anaokulu öğrencilerine "Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrıştırılması, Geri Dönüşümü ve geri kazandırılması " konularında Kütahya Katı Atık Yönetiminden Özlem Göncü ve Ayşen Karaman tarafından seminer verildi.
Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrıştırılması, Geri Dönüşümü ve geri kazandırılması konulu eğitim seminerine dinleyici olarak Pazarlar Anaokulu okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kütahya Katı Atık Yönetiminden Özlem Göncü ve Ayşen Karaman tarafından minik öğrencilere Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrıştırılması, Geri Dönüşümü ve geri kazandırılması konularını çeşitli örneklerle ve oyun oynar gibi anlatarak semineri eğlenceli hale getirdiler.
Pazarlar Anaokulu konferans salonunda verilen eğitim seminerinde konuşan Kütahya Katı Atık Yönetimi Merkezinden Özlem Göncü, “ Teknolojik gelişmeler, hızlı nüfus artışı, tüketim alışkanlıklarının değişmesi ve buna benzer birçok nedenden dolayı doğal kaynaklar hızla azalmaktadır. Doğal kaynaklardaki bu azalmaya karşın doğaya bırakılan atık miktarı da hızla artmaktadır. Bu atıkların önemli bir kısmını da katı atıklar oluşturmaktadır. Atıkların artması, özelliklerinin değişmesi, tabiatta uzun süreler bozulmadan kalabilen atıkların çoğalması gibi birçok etken çevre adını verdiğimiz ortamın kullanım amaçlarının dışına çıkmasına yani çevre kirlenmesine sebep olmuştur” dedi.
Kütahya Katı Atık Yönetimi Merkezinden Ayşen Karaman ise, Anaokulu öğrencilerine Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrıştırılması, Geri Dönüşümü ve geri kazandırılması konularında genel bilgiler verdi.
Pazarlar Anaokulu yetkilileri de, “Okulumuz öğrencilerine verilen bu eğitimde öğrencilerimizin Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrıştırılması, Geri Dönüşümü ve geri kazandırılması dönüşümü hakkında daha bilgili olmaları amaçlanmış. Böylelikle öğrencilerimiz katı atık hakkında daha bilinçli olmuşlar ve okulumuz koridor ve sınıflarındaki katı atık dönüşüm kutularını daha özenli kullanacaklarına sözünü verdiler” diye konuştu.(MB-EFE)