Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ve Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü organizasyonu ile ’Araştırılması İstenen Konuların Belirlenmesi’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü lokalinde düzenlenen toplantıda; Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsünün çalışmaları tanıtıldı, yapılacak olan, devam eden ve sonuçlanmış olan projeler hakkında ayrıntılı bilgi verildi.
Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Güven tarafından, enstitüyü tanıtan, çalışmaların ve Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün devam eden projelerinin aktarıldığı sunum gerçekleştirildi.
Orman Mühendisi Cemhan Bucak’ın ’Orman Yangınları’ konulu sunumunun ardından Dr. Mustafa Batır tarafından ’Çamkese Böceği’ konusunun ele alındığı sunum ve video gösterimi yapıldı.
Enstitüsü Müdürlüğü’nün katılımı ile Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, sunumların ardından yapılacak çalışmalar üzerine görüşmeler yapılarak proje teklifleri alındı.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünden Maden Mühendisi Serdar Ateş tarafından Orman Kanunu’nun 16. madde uygulama yönetmeliğine göre verilen maden izinlerinin rehabilitasyon sonrası idareye teslim edilmesi sonucunda madenlerin içerdikleri mineral yapısına uygun başarılı ağaçlandırma ya da tıbbi ve aromatik bitkiler ile doğaya yeniden kazandırılabilmesi için Kütahya Bölgesinde pilot çapta araştırma projesinin yapılması önerildi.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından araştırılması istenen konuların yazılı olarak Enstitü Müdürlüğüne bildirileceğinin belirtilmesinden sonra toplantı kapanış konuşmalarıyla sona erdi.?(EFE)