Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Cumhuriyet Ortaokulu tarafından Aşık Veysel ve Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi düzenlendi.
Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Amfisinde düzenlenen Aşık Veysel ve Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşunu müteakip İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açış konuşmasını yapan Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Bekir Sıtkı Özyurt, bu geceyi düzenlemekteki amaçlarının sözü, türküyü beraber anlamak, beraber anlatmak, beraber hissetmek ve paylaşmak olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Ortaokulu Müzik Öğretmeni Rasim Oğuzhan Kavukcu, Türkçe Öğretmenleri Yıldırım Gürakan ve Erdem Öztoprak nezaretinde hazırlanan programda Müzik Öğretmeni Oğuzhan Kavukcu’nun eşliğinde Cumhuriyet Ortaokulu Türk Halk Müziği Korosu Aşık Veysel’in bir birinden güzel parçalarını seslendirirken, Türkçe Öğretmeni Yıldırım Gürakan ve öğrenciler tarafından okunan Aşık Veysel’in şiirleri izleyenlerden büyük alkış aldı. Daha sonra Kütahya özel Germiyan Koleji Müzik Öğretmeni Ahmet Ürüdük ve müzik grubu tarafından seslendirilen Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın parçalarını salonu hınca hınç dolduran seyirciler ayakta alkışladı.
Aşık Veysel ve Neşet Ertaş’ı Anma Gecesine Kaymakam Fethi Savran, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, AK Parti İlçe Başkanı Salim Turası, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.(MA-EFE)