Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 600 yatak kapasiteli Kütahya Şehir Hastanesi temelinin en geç Ramazan Bayramı sonrası atılacağını ifade etti.
Bakan Müezzinoğlu, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya milletvekili adayları Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel, Ahmet Tan ve protokol mensuplarıyla birlikte hastanenin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.
Bakan Müezzinoğlu daha sonra alandaki vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.
Kütahya Şehir Hastanesi’nin son durumuyla ilgili bilgiler veren Bakan Müezzinoğlu, "Bir veya 1,5 sonra en geç Ramazan Bayramı önce veya sonrası inşallah Kütahya Şehir Hastanesi’nin de temelini atmaya bu kardeşiniz gelecek. İnşallah sizlerle birlikte o temeli atacağız. 500 yataklı, hemen hemen bütün tıbbi donanımın en ileri teknoloji ürününün olduğu ve 100 yatak ilave fizik tedavi merkezli toplam 600 yatak kapasiteli Kütahya Şehir Hastanesi’nde son durum şu; ön yeterlilik belgesini alan 10 tane firma son tekliflerini vermeye başladı. Şimdi firmaların 10 gün sürecek olan teklif verme zamanları var. Teklif verme süreleri bitince açık eksilme ile ihaleye tamamlayacağız. En geç 20 veya 25 gün içerisinde açık eksilmeyle yüklenici firmayı belirlemiş olacağız. Hastanenin yeri hazır. Firmaya ’hadi bakalım başla’ diyeceğiz. İnşallah 2 yıl sonra da Kütahya Şehir Hastanesi’ni Kütahyamıza kazandırmış olacağız. Bilindiği gibi, Tavşanlı’ya son derece modern bir hasta yaptık ve halkımıza hizmet ediyor. Simav’a 150 yataklı kapasiteli hastane binası kazandırıyoruz.Onlar konuşacak biz yapacağız. Onlar itftara atacak biz düzelteceğiz. Onlar kuyu yazacak ve kazdıkları kuyuya kendileri düşecek. Gördüğüm kadarıyla Kütahyalılar 7 Haziran’a hazır. Biz de hizmete hazırız inşallah" dedi.
Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Bakan Müezzinoğlu, "Onlar konuşur AK Parti yapar. Ancak, onlar yalnız konuşmakla kalmıyorlar.Keşke konuşmakla kalsalar. İftira atıyorlar, dedikodu yapıyorlar, tuzak kuruyorlar, milleti kandırmaya çalışoylar. Ama bizde şöyle bir laf vardır; ’tarlada izi olanın, harmada yüzü olur’. Milletin gönlünde yeri olanlar, milletin gönlünle beraber yürüyenler inşallah, 7 Haziran’dan sonra hep beraber güçlü bir şekilde yürümeye devam edecek" ifadelerini kullandı. (EFE)