Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde meyve alım borsanın işlevinin genişletilerek devam edeceği bildirildi.
7 bin ton kiraz ve 15 bin ton vişne rekoltesinin bulunduğu İç Ege’nin meyve ambarı olan Kütahya’mın Pazarlar İlçesinde Pazarlar Belediyesi tarafından meyve borsası yine kurularak önümüzdeki günlerde sezonun açılacağı bildirildi.
Pazarlar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Pazarlar İlçesi ile bağlı belde, köylerin ve bölgenin ürettikleri meyvelerin satımında yaşanan sıkıntıların en aza indirilmesi için meyve borsasının kurulacağı ifade edildi.
Bu konuda açıklama yapan Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, İlçede sadece meyve alım merkezi olan Pakom’da kiraz alımının yapılacağını belirtti. Başkan Erdoğan, İlçede alım merkezinin oluşturulması ve meyve borsasının oluşturulması ile üreticinin mağduriyetinin önlenmesinin amaçlandığını vurguladı. Başkan Erdoğan, “geçen yıllarda kurulan alım merkezinin faydalarını üreticimiz fazlası ile gördü. Meyve alım merkezi ile yıllardır mağdur olan kiraz ve vişne üreticisinin alım merkezi ile dolandırılması önleniyor. Emniyet güçleri ve maliye ekiplerince firmaların kontrollerinin daha kolay yapılabiliyor. Meyve alım merkezinde yeni düzenlemeler getirdik. Trafiği rahatlatmak için alınan kararlara tüm üreticilerin ve tüccarların yeni düzenlemelere uymalarını istiyoruz. Ayrıca meyve alım merkezinde Belediyemiz tarafından hassas elektronik kantar koyduk. Ürünlerinin yanlış tartıldığı şüphesine kapılan üreticiler ücretsiz olarak belediyenin elektronik kantarında ürünlerini tarttırabilirler. Meyve alım merkezinde oluşturduğumuz zabıta amirliğine her türlü sorunları için başvurabilirler. Bu vesile ile üreticimizin ürününün bol kazancının bereketli olmasını dilerim” diye konuştu.
Ayrıca Başkan Erdoğan, Meyve alım merkezine gitmek istemeyen firma veya komisyonculara kabahatler kanununun ilgili maddelerince işlem yapılacağını belirtti.(MB-EFE)