Kütahya Belediyesi’nin şehir tiyatrosu kurmak için çalışmalara başladığı bildirildi.
Şehir tiyatrosunda yer almak için 50’ye yakın kişinin müracaat bulunduğu öğrenildi.
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, şehir tiyatrosu için ünlü oyunca Mehmet Elmas ile birlikte çalışmalara başladıklarını dile getirdi.
Saraçoğlu, "Kütahya Belediyesi olarak yeni bir dönemin başladığını 1 yıl önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Yeni anlayışın Kütahya’ya kazandırılması için kavramlar ortaya koymuştuk. Hatırlanacağı gibi, katılımcı, sosyal, çevre ve kültürel belediyecilik gibi kavramları ortaya koymuştuk. Kültürel belediyecilik kavramında çalışmalarımız belli bir noktaya geldi. Bizim kendi tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkabilecek ve bu oyunları sergileyebilecek çalışma başlattık. Bu çalışmalarda ünlü tiyatrocu Mehmet Elmas ile birlikte yürüteceğiz. Tiyatro okulu için ilk girişimi başlatmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Yoğun bir ilgiyle karşı karşıyayız. İnşallah önümüzdeki günlerde Kütahyalı gençlerimizin gösteri yapabileceği tiyatroları hep birlikte izleyeceğiz" diye konuştu.
Başkan Saraçoğlu, şehir tiyatrosunun kurulması için Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş’ın büyük katkıları olduğunu belirterek, kendisini bu konuda teşekkür etti.(EFE)