Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Hasanlar Ortaokulu’nda Hıdrellez etkinlikleri kapsamında eskiye ait oyuncakların ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla öğretmen ve öğrenciler arasında tahta araba yarışı düzenlendi
Hasanlar Ortaokulu öğrencileri, babalarıyla birlikte yaptıkları tahta arabalarıyla köy içerisindeki ara yollarda kıyasıya yarıştı. Bu yıl birincisi düzenlenen ve 6 öğrencinin ahşaptan yapılan tahta arabalarla katıldığı tahta araba yarışı renkli görüntülere sahne oldu. Ayrıca Okul Müdürü Ali Osman Kılıç ve öğretmenlerin kendi aralarında tahta arabalarla yaptıkları yarış izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Okul Müdürü Ali Osman Kılıç, eskiye ait oyuncakların ortaya çıkmasını, öğrencilerin, babalarının ve dedelerinin oynadığı oyuncakları tanımalarını sağlamak amacıyla bu yıl ilk defa tahta araba yarışı düzenlediklerini söyledi. Kılıç,” Bu tür etkinlikler sayesinde eskiye ait unutulmaya yüz tutmuş oyuncakların ortaya çıkması sağlanırken, öğrencilerimiz de hem eski oyuncakları unutmuyor, hem de kültürlerini öğreniyor, öğrenirken de eğleniyorlar” dedi.(MA-EFE)