AK Parti Kütahya Milletvekili Aday Adayı Mithat Ekici, çini çarkının başına geçerek, çamura şekil verdi.
Çiniciler Çarşısı’nda atölyeleri gezip sanatkarlara sohbet eden Ekici, çiniçiliğin zor bir meslek olduğunu dile getirerek, "Kütahyalılar sanatkar ruhlu insanlar. Çamura şekil vermek gerçekten de zor bir meslek. Uzun bir emek sonrası bizlerin önüne gelen rengarenk çinilerin hiçte kolay yapılmadığını bir kez daha gördüm. Bu nedenle çinicilik mesleğine emek ve gönül verenleri canı gönülden kutluyorum" diye konuştu.
Kütahya çiniciliğinin bir dünya markası olma gerektiğini ifade eden Mithat Ekici, "Çiniçilik gerçekten önemli bir sanat. Bu sanatın yaşatılması gerekir. Çiniciliğin tarihi çok eski. Çinicilik adete bir geçim kaynağı.Bunun daha ileri götürülmesi gerekir. Çinicilik sadece Türkiye’de değil dünyada adının duyurulması lazım. Üretilen mamuller de toprak olduğu için sağlık açısından da çok önemli.Ne olduğunu bilmediğimiz çok değişik eşyalar kullanıyoruz. Çini toprak olduğu için daha sağlıklı. Çinicilik sanatının önündeki engellerin açılması lazım. Çiniyi tüketim malzemesi olarak da görmemek lazım. Daha modern atölyelerin kurulması, yol üzerine satış reyonlarının kurulması lazım. Kütahya, Ege ve Akdeniz’in İstanbul’a açılan kapısıdır. Çevre yoluna mutlaka satış mağazaları yapılması lazım. Çiniçilik bilimsel yönünden de geliştirilmesi lazım" ifadelerini kullandı.
Çini sanatçısı Mehmet Yıldırım da, Ekici’ye seçilmesi halinde çinici esnafına yönelik verdiği vaatlerini mutlaka yerine getirmesi tavsiyesinde bulundu.(EFE)