Emet Belediyesi tarafından yaptırılan Kütahya’nın en büyük engelsiz yaşam parkı törenle açıldı.
Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, Belediye başkanı Mustafa Koca, Kütahya İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluş başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışla içerisinde engelli çocukları için oyun parkurları, yürüyüş alanları, kamelyalar, çay bahçesi bulunan park hizmete açıldı.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet’e yaptıkları her projeden engelli vatandaşlarında azami yararlanabilmesine büyük önem verdiklerini ifade etti.
Koca, "Halkımızın destekleri ile gerçekleştirdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçirmeye başlıyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi benim memleketimde yaşayan her yaştan vatandaşım, engelli hemşerimin dışarıda gördükleri hizmetleri yaşadığı ilçede de görmesi için çalışıyoruz. Sizlerin desteğini ve beğenisi görmek bizlerin gücüne güç katıyor vey eni projeler üretmek için azim veriyor. Emet’imizin dört bir yanında vatandaşlarımızın yaşam alanlarını zenginleştirmeye ve güzelleştirmeye çalışıyoruz. Hisarlık şelalemiz, hükümet meydanımız , cevizdere engelsiz yaşam parkımız bunlardan bazıları. Bugün açılışını yaptığımız parkımız ilçemize hayırlı olsun” dedi.
Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya da, ilçede halkın kullanımına açılan sosyal alanların artmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Eethalkına verilen her hizmette Kaymakamlık oalrkadestkeçi odluklarını dile getirdi.
Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz’ın kutlama mesajının okuduğu programda, Emet Temsilcisi Mustafa Mutlu da bir teşekkür konuşması yaptı. Mutlu, kaymakamlık ve belediyenin engelli vatandaşlar için yaptığı çalışmalar ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Gazi Emet Folklör ekibinin sunduğu gösteri ilgiyle izlerdi.
Programda Dj Sabri, canlı müzik, palyaço gösterileri pilav ayran ikramı yanısıra Emet Belediyesi’nce çocuklara top hediyesi de gerçekleştirildi. (MS-EFE)