Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gelecek Nesiller için Yeşil bir Dünya sloganı ile “Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa” temalı fotoğraf yarışması düzenliyor.
Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonuyla kadın çiftçilerimizin çocuklarının katılımı ile 81 ilde yapılacak olan “Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa” temalı fotoğraf yarışması düzenleneceği açıklandı.
Kırsal alanda yaşayan, 9-12 yaş aralığındaki tüm çocukların yarışmaya katılabileceği belirten yarışmada, özellikle annelerinin aktif olarak tarımla uğraşıyor olması gerekiyor.
Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, yaptığı açıklamada, "Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisine yönelik duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla aile çiftçiliği ve küçük aile işletmeciliğinin sürdürebilirliğinin sağlanması ve ulusal gündemlerde tanıtılması için kadın çiftçilerimizin çocuklarının katılımı ile 81 ilde yapılacak olan “Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa” temalı fotoğraf yarışması İlimizde de düzenlenecektir” dedi.
Her çocuğun yarışmaya iki resimle katılabileceği belirtilerek, siyah beyaz fotoğraflarla yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği ifade edildi. Yarışmaya katılacak olan katılımcıların en geç 1 Ekim 2015 tarihi mesai bitimine kadar İl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim edilecek. (EFE)