Kütahya’nın Simav ilçesinde özel çocuklara özel eğitim veren özel bir eğitim kurumunun askere gidecek 6 engelli genç için düzenlediği asker alma töreni renkli görüntülere sahne oldu.a
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende hüzün ve sevinç bir arada yaşandı. Evlatlarının bir günlük askere alınmasıyla ilgili özel bir eğitim kurumunun düzenlediği asker alma törenine katılan aileler bir yandan gözyaşı dökerken bir yandan da sevinçlerinden meydanda göbek attı.
Simav’da faaliyet gösteren Derman Özel Eğitim Kurumu tarafından askerlik çağına gelmiş 6 engelli genç için düzenlenen askere alma törenine Simav’ın AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan eşi Ayten Özkan ile birlikte katıldı.
Başkan Özkan ve eşi Ayten Özkan gençlerin ellerine kına yaktıktan sonra piste fırlayıp yöresel şarkılar eşliğinde birlikte oyunlar oynadı, engelli gençlerin coşkusuna ortak oldu.
Okul Müdürü Hüseyin Cihan kurumlarında eğitim alan 6 engelli genci askerliklerini tamamlamaları için bir günlüğüne bu gün Kütahya’ya uğurlayacaklarını söyledi. Bir günlük eğitimlerinin ardından 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü akşam saatlerinde Kütahya’dan döneceklerini ifade eden Cihan, “Engelli gençlerimiz askerliklerini tamamlamak için bu gün burada düzenlediğimiz törenin ardından Kütahya’ya hareket edecekler. 9 Mayıs günü askerliklerini tamamladıktan sonra tekrar Simav’a dönecekler. Törenimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ömer Bozdağ isimli engelli gencin babası İsmail Bozdağ, “Hayatın en mutlu gününü yaşıyorum. Oğlumu askere uğurluyorum” şeklinde konuştu.
Asker adayı engelli Ahmet Fırat, “Asker olacağım için çok mutluyum. Allah bana bu günleri de gösterdi. Törene katılarak mutluluğumuza ortak olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Törene katılanlara özel eğitim kurumu tarafından lokma ikramı yapıldı.