Milli Egemenlik İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Elif Balcı’nın Resim Yarışması’nda elde ettiği Türkiye Birinciliği başta ailesi olmak üzere Milli Eğitim camiasını gururlandırdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan ödülünü alan minik öğrencinin başarısı Tavşanlı’da takdirle karşılandı
Tavşanlı Milli Egemenlik İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Elif Balcı, “Hayalimdeki Türkiye” konulu resim yarışmasındaki başarısıyla ailesini mutlu etti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın elinden ödülünü alan öğrenci Tavşanlı Milli Eğitim Camiasını da onurlandırdı. Milli Eğitim Bakanı Avcı’nın öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle bir araya geldiği "Hayalimdeki Türkiye" konulu resim ve afiş yarışması ödül töreni MEB Tevfik İleri Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Çözüm Yayınları’nın düzenlediği yarışmanın ödül töreninde yaptığı konuşmada Avcı, sanatta yarışmanın zor bir iş olduğunu vurgulayarak, projeye destek verenlere ve yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür etti.
Yarışma konusunun da çok güzel olduğunu ifade eden Bakan Avcı, "Proje, belki sözlerle ifade edilemeyecek pek çok güzel şeyi, hayali, çocukların gözünden görme fırsatı veriyor" dedi.
Konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarışmada ilkokul düzeyinde ödül alan Elif Balcı’ya ödülünü takdim etti.
Tavşanlı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş, Elif’in başarısıyla büyük bir sevinç yaşadıklarını söyleyerek Türkiye çapında yapılan bir yarışmada 1. olmanın çok büyük anlam ifade ettiğini söyleyerek, “Elif Balcı isimli öğrencimizin başarısı Kütahya ve Tavşanlı eğitim camiasında takdirle karşılanmıştır. Yeteneğe dayalı böylesi anlamlı bir yarışmada elde edilen başarı öğrencimizin ailesi, sınıf arkadaşları, öğretmenleri ve ilçe halkını gururlandırmıştır. Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’dan da övgü dolu sözler işittik. Buda öğretmen arkadaşlarımızı sevindirmiştir. Öğrencimize bundan sonra ki eğitim hayatında da başarılar diliyorum” dedi. (İÖ-EFE)