Kütahya’nın Emet ilçesinde, öğrencilerin her türlü tehdit ve tehlikelerden korunması için bir takım önleyici tedbirler alındı.
Alınan tedbirler ile birlikte artık ilçede okul ile ilişkisi bulunmayan kişiler okul önlerde bekleyemeyecek. Kurallara uymayan kişilere ise 100 TL para cezası uygulanacak.
Emet Kaymakamlığı ilçede alınan tedbirler hakkında, bugün kaymakamlık resmi sitesinden de bir açıklama yaparak, halkı kuralları uyması konusunda uyardı.
Kaymakamlık tarafından yapılan açıklama: "İlçemiz sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz gibi olayların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilgili olmayan kişilerin her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak okul çevresinde uyuşturucu ile mücadele yapılmaktadır. Yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi amacıyla bir takım tedbirler alınmıştır" denildi. (MS-EFE)