Kütahyalı Şehit Ahmet Tarım İlköğretim Okulu’nda 40 adet ladin fidanı toprakla buluştu.
2012 yılında Şehit olarak isminin verildiği ve 118 öğrenci ile eğitim hayatını sürdüren Şehit Ahmet Tarım İlköğretim Okulu bahçesinde öğrenci ve öğretmenlerin de katılımı ile fidan dikimi gerçekleştirildi.
Ladin ağaçlarını seven Şehit Ahmet Tarım’ın anısına okul bahçesinde düzenlenen fidan dikim töreninde 40 adet ladin fidanı toprakla buluşturuldu.
Okuldaki öğrenciler heyecan içinde fidanları dikerken, kendilerine ait ağaçları olacağı için mutluluk duyduklarını dile getirdiler.
Okul bahçesini sınıf ormanları şeklinde ayıran öğrenciler, kendi diktikleri fidanlarla birlikte büyüyerek, okul bahçesini korudukları ve bakımını üstlendikleri fidanlarla yemyeşil hala getireceklerinin sözünü verdiler.
Fidanları diktikten sonra can suyunu veren öğrenciler, güzel bir iş yapmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadı.
Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, "Okulumuzun adını taşıyan Şehit Ahmet Tarım adına dikilen fidanların; hem şehidimizin adını yaşatmak hem de gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için küçük de olsa bir katkı sağlamıştır. Emeği geçen herkese ve özelliklede fidan dikimi yapan çocuklara teşekkür ederim" dedi.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamdi Sarıöz’de katkısı olan herkese bu anlamlı organizasyon dolayısı ile teşekkür etti.
Fidan dikim törenine; Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamdi Sarıöz, Şube Müdürleri İbrahim Aybek, İsmail Küçükçakır, Okul Müdürü Mehmet Bülent Şahin, Müdür Yardımcısı Güven Akın, Orman İşletme Müdürü Savaş Ünle, Ağaçlandırma Şefi Mustafa Doğan, Sinerköy Muhtarı Metin Kadir Mandal, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Fidan dikimi sonrası Şehit Ahmet Tarım’ın kabri ziyaret edilerek, ruhuna fatiha okundu.
ŞEHİT TEĞMEN AHMET TARIM’IN BİYOGRAFİSİ
"Ahmet Tarım, 1982 Kütahya Doğumludur. İlk ve Ortaokulu Kütahya’da okumuştur. Konya Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur. Evli ve bir çocuk babasıdır. Hayal Belinay Tarım adlı bir kızı vardır. Babası şehit olduktan sonra 1 Ekim 2012 tarihinde dünyaya gelmiştir.17 Mayıs 2012 tarihinde Hatay’ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalı At Kayası mevkiinde, teröristlerle girdiği çatışma sonucunda şehit olan Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ın ismi Kütahya Siner Mahallesine yapılan ’Çinigar İlköğretim Okulu’ iken, ’Şehit Teğmen Ahmet Tarım İlkokulu-Ortaokulu’ olarak değiştirilmiştir."(EFE)