Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu ile Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda 970 öğrenci törenle kep giydi.
2014-2015 Akademik Yılı sonunda Gediz Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 850 öğrenci ile Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 120 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.
Gediz Meslek Yüksekokulu Kampüs alanında düzenlenen mezuniyet törenine Gediz Kaymakamı Avni Kula, İlçe Garnizon Komutanı Jan. Yzb. Turgut Çıtak, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Kasım Çaycı, Gediz Emniyet Müdürü Haci Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, daire amirleri, vatandaşlar, öğrenciler ve velileri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Gediz Meslek Yüksekokulu’nun 21 yıldan bu yana sanayi ve iş dünyasına nitelikli eleman yetiştirdiğini söyledi.
Yüksekokulun akademik ve fiziki yapılanmada sürekli kendini yenilediğini belirten Yüksekokul Müdürü Saraoğlu, “Bu yenilemede Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Okul yönetimimiz, Gediz halkı, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, kaymakamlık ve belediye başkanlığının büyük payı vardır. Katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Bu yıl okulumuzun Lojistik, Pazarlama, Mekatronik, Moda Tasarımı, İşletme Yönetimi, Tekstil Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, Giyim Üretim Teknolojisi, Bankacılık ve Sigortacılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Muhasebe ve Vergi Uygulama gibi programlarında yaklaşık 2 bin 500 öğrenci eğitim gördü. Bunlardan 850 tanesi mezun olmayı hak kazandı. Kendilerini kutluyorum ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, DPÜ-KOSGEB işbirliği çerçevesinde Gediz Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen Girişimcilik dersinden başarılı olan öğrencileri temsilen bir öğrenciye Girişimcilik Sertifikası taktim ederek, öğrencilerin bu belge ile bir işyeri kurduklarında KOSGEB tarafından 30 bin TL hibe, 70 bin TL de kredi olarak desteklenmeyi hak kazandıklarını ifade etti.
Saraoğlu ayrıca yeni eğitim öğretim döneminde Gediz MYO’da üç yeni bölüm daha açılacağını belirterek, öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında birlik ve beraberlik içinde, yalandan uzak doğru ve dürüst bireyler olarak vatan ve millet için çalışmalarını beklediğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından bu yıl mezun olan öğrencilere diploma ve başarı belgeleri Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz İlçe Garnizon Komutanı Jan. Yzb. Turgut Çıtak, Gediz MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Gediz Sağlık Hizmetleri Müdürü Doç. Dr. M. Kasım Çaycı, Gediz Emniyet Müdürü Haci Çağlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın tarafından verildi.
Gediz Sağlık Hizmetleri Müdürü Doç. Dr. M. Kasım Çaycı’nın SHMYO öğrencilerinin yemin törenini yaptırmasından sonra öğrenciler kep atmak için tören alanına çıktı. Öğrenciler keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutlarken, bazı öğrenci velileri de duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.
Daha sonra tören, tüm misafirlere geleneksel mezuniyet pilavı ve ayran ikram edilmesiyle sona erdi.(MA-EFE)