Kütahya Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yaptırılacak olan Hayme Ana Hanımlar Lokali’nin temeli, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve kent protokolünün katılımıyla atıldı.
Kütahya Gençlik Merkezi bayanlar folklor ekibinin gösterisiyle başlayan törenin açılış konuşmasını Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu yaptı. Saraçoğlu, Hayme Ana Hanımlar Lokali’nin kreş, yüzme havuzu, fitness, sauna, buhar banyosu, masaj salonu, güzellik salonu, kurs salonları, ibadet alanları gibi birçok sosyal mekanı içerisinde barındıracak bir buluşma noktası olacağını söyledi.
Başkan Saraçoğlu 3 milyon TL’ye mal olan Hayme Ana Hanımlar Lokali’nin 2016 yılının Haziran ayına kadar tamamlanacağını duyurdu.
Daha sonra Kütahya Germiyan Okçular Teknesi ile Dumlupınar Üniversitesi Ata Sporları ve Binicilik Topluluğu ok atma gösterisi sundu. Valimiz Sayın Şerif Yılmaz ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun da ok atıp, hedefi tutturduğu tören renkli görüntülere sahne oldu.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun eşi Aysel Saraçoğlu ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Özgevrek’in temel atma butonuna basması sonrası kurban kesildi, dualar edildi ve Hayme Ana Hanımlar Lokali’nin temeli atıldı.
Törene Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 7 Haziran’da AK Parti’den milletvekili seçilen Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, İl Genel Maclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. (EFE)