İnsani Yardım Vakfı (İHH) Hisarcık gönüllüleri 2010 yılında Mavi Marmara gemisinde şehit olan lise öğrencisi Furkan Doğan’ın Kayseri’de bulunan kabrini ve ailesini ziyaret ettiler.
İHH İnsani Yardım Vakfı Hisarcık Temsilcisi Ali Var, Hisarcık İHH Gönüllüleri olarak 2010 yılında Gazze’ye özgürlük hedefiyle yola çıkan Mavi Marmara gemisinde şehit olan lise öğrencisi Furkan Doğan’ın Kayseri’de bulunan kabrini ve ailesini ziyaret maksadıyla 20 kişilik bir ekiple Kayseri’ye gezi tertip ettiklerini söyledi.
Var,”Gezimizde ilk olarak Şehit Furkan Doğan’ın Kayseri Talas’ta bulunan Furkan Doğan Kültür Merkezini ve ardından kabrini ziyaret ettik. Devamında Şehit Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan’a taziye ziyaretinde bulunduk. Bu ziyaret esnasında Furkan Doğan’ın yaşam tarzı, şehadet arzusu, Mavi Marmara Gemisine ısrarla katılmak istemesi üzerine babası Ahmet Doğan ile duygusal bir sohbet gerçekleştirdik. Baba Doğan, ziyaretimizden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ümmet olarak hepimizin bu şuurla hareket etmesi gerektiğini, şehitlik ve şehadetin gündemimizden çıkmaması gerektiğini, Furkan Doğan’ın en büyük özelliğinin özellikle sabah namazı olmak üzere cemaatle namaza devam etmesi olduğunu belirtti. Buradaki ziyaretin ardından ekip olarak Konya İHH’nın düzenlemiş olduğu “ Mavi Marmara Kardeşlik Gecesine “ katıldık. Programa İHH Başkanı Bülent Fehmi Yıldırım ve Mısır’da darbe sonrası Adeviye Meydanında şehit edilen ve Esma Biltaci’nin abisi Ammar Biltaci konuşmalarıyla katılırken Grup Yürüyüş de bir konser verdi.” dedi.(MA-EFE)