Hisarcık’lı genç yazar İbrahim Toprak, Hisarcık Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştu.
“Ömrünü Ömrüme İlikler misin?" isimli ilk eserini piyasaya süren yazar İbrahim Toprak, Meslek Yüksek Okulu amfisinde Anadolu Lisesi öğrencileri ile söyleşi için bir araya geldi.
Genç yazar, İbrahim Toprak, üniversiteyi kazanma sürecinin kendisi için zor bir süreç olduğuna vurgu yaparak,”Sizin için önemli olan hedefe kilitlenmeniz ve yapmak istedikleriniz. Eğer planlı bir şekilde ders çalışırsanız mutlaka onu elde edersiniz. Ben direk başarıyı elde eden bir insan değilim. Yaşamım süresince başarısızlıklar elde ettim, ama elde ettiğim başarısızlıklar beni başarıya götürdü. Hiçbir zaman yapmak istediklerimden vazgeçmedim. Özellikle siz başarıya giderken, ya da başarısız olduğunuz süreçlerde arkadaşlarınız ve çevrenizdeki insanlar önemli bir faktör. Çünkü sizin yanınızda olan insanlar, ilk başta sizin yapmak istediklerinize veya başarısız olduğunuzda ya da bir şeyler yapmak istediğinizde sizin ket vurmanıza sebep olabiliyor. Nasıl sebep olabiliyor. “kitap yazıyorum” dediğin zaman, “hadi oradan” diyen birçok insanla karşılaşabilirsiniz. Ya da “ben hukuk fakültesini kazanmak için çalışıyorum” dediğin zaman, “senden bir şey olmaz” diyenlerde çıkabiliyor. Üniversiteyi kazanamadığım andan itibaren planlı bir şekilde hazırlanmaya başladım. Dediler ki “senden bir şey olmaz” bende bir şey söylemeden evime gittiğimde gözyaşlarımla bir program yaptım. Dedim ki, “ ne olursa olsun ben bu programa uyacağım. Uymazsam Allah belamı versin” Ama bir taraftan da ağlıyorum. Çünkü büyük adam olmak istiyordum. O süreçte babam destek olmuş, güzel bir liseye gitmiş okumuşum, ama başarı elde edememişim. Bunun devamında da bir şeyler elde etmem lazım. Benim için ile faktörü çok önemlidir. Aileme de çok önem veririm. Çünkü ailem benden hiçbir çıkar beklemeden her zaman ve her süreçte benim yanımdalardı. Yoğun ve zorlu bir çalışma sonunda Selçuk Üniversiteyi Kamu Yönetimini kazandım.”dedi.
Toprak, “Üniversite de çeşitli etkinlikler yaparak, insanlara yardım etmek ve kimsesizlerin elinden tutmak amacıyla kulüp kurdum. Benim çok param yoktu, ama çevremde değerli insanlar vardı. O değerli insanlarla birlikte yapmak istediklerimi yaptım ve yardım etmenin ve başkalarının elinden tutmanın mutluluk verici olduğunu o zaman öğrendim. Yardım ettiğimiz çocukların yüzlerindeki tebessümleri, gözyaşlarını, hüzünlü bakışlarını, yırtık ayakkabı ve çoraplarını gördüm ve kendi halime şükrettim. Biz insanoğlu her zaman için en iyisini isteriz. Ama maalesef şükür ve sabır etmesini çok zor biliriz. O yüzden bu hayatta tek dilediğim şey ve hayat amacım kimsesiz insanların kimsesi olabilmek, bunu tek başıma yapabilir miyim? Bilmiyorum ama çevremdeki insanlarla birlikte bir halka oluşturabilirsem, bunu başaracağıma inanıyorum.” diye konuştu.
Yazar Toprak, söyleşide, kitap yolculuğundan da bahsederek öğrencilerin sorularını içtenlikle cevapladı. Söyleşi sonunda genç yazar “Ömrünü Ömrüme İlikler misin?" isimli kitabını imzaladı.(MA-EFE)