Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulunda Yavrukurt İzci Ünitesi öğrencileri için yılsonu veda gecesi düzenlendi.
Atatürk İlkokulu bahçesinde düzenlenen izci öğrencilerin veda gecesine Garnizon Komutanı Oğuz Uçak, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, Ak Parti İlçe Başkanı Salim Turası, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Veda gecesinde izci öğrenciler Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni İzci Lideri Yusuf İzzettin Kelek, nezaretinde, “Acil Hasta ve Güzellik Yarışması” adlı skeçleri oynadılar. Aşure, Bul Getir, Sepete Top Atma, Simit Yeme, Engelli Yürüyüşü isimli yarışmalar yapıldı. Daha sonra yakılan izci ateşi başında İzci Olmak İstiyorsan, İzci Marşı ve Sabahleyin Kalk isimli marşlar söylendi. Yapılan Ateş Valsinin ardından veda gecesi oynanan oyunlar ve çekilen halaylarla sona erdi. Bu arada davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
İzci Lideri Yusuf İzzettin Kelek, 2014-2015 Eğitim-öğretim yılında yavrukurtlarla beraber yürüttükleri izcilik faaliyeti sonunda düzenledikleri veda gecesinin çok renkli geçtiğini söyledi.
Kelek,”Yıl boyu yaptığımız izcilik faaliyetlerimizde bizlere verdikleri maddi-manevi yardımlarından ve katkılarından dolayı Kaymakamımıza, Garnizon Komutanımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, okul idaresine, öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi. (MA-EFE)