Kütahya’nın Pazarlar Kaymakamı Soner Bedir yapılacak ve yapılan yatırımları yerinde incelemek için köy ziyaretlerine devam ediyor.
Pazarlar Kaymakamı Soner Bedir İlçe Özel İdare Müdürü Süleyman Erdoğan ve Sofular Köyü Muhtarı Mehmet Ali Özdemir ile birlikte Sofular Köyünde incelemelerde bulundu.
Kaymakam Bedir, Sofular Köyü tüzel kişiliğinin yüzlerce dönümlük ceviz bahçesi için geçen yıl yapılan su deposunda, yeni yapılacak olan bin 500 metrelik sulama isale boru hattında, köy mezarlığı duvarlarında ve Kültür Bakanlığından ayrılan 50 bin liralık ödenekle 8 milimetrelik parke taşının döşeme yapılacağı alanlarda incelemelerde bulundu.
Bu konuda açıklama yapan İlçe Kaymakamı Soner Bedir, “Köylerde yapılan ve yapılacak olan yatırımları yerinde inceliyoruz. Özel İdare Müdürü Süleyman Erdoğan ve Sofular Köyü muhtarı Mehmet Ali Özdemir ile birlikte Sofular Köyünde yapılan ve 2015 yılı içinde yapacağımız sofular köyü tüzel kişiliğinin yüzlerce dönümlük ceviz bahçesine bin 500 metre sulama hattı döşeyeceğiz. Sofular köy mezarlığının duvarları yıkıldı. Bu duvarları yeniden yapacağız. Ayrıca Kültür Bakanlığı tarafından ayrılan 50 bin liralık ödenek ile 8 milimetrelik kilitli parke taşı alımı yapacağız. Köylerimizi çiçek gibi yapacağız” dedi.(MB-EFE)