Kütahya’nın Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Osmanlıca Kursu’na Kaymakam Soner Bedir de kursiyer olarak katılıyor.
HEM tarafından açılan 64 saat süreli ilk kademe Osmanlıca kursuna toplumun her kesiminden bireyler yoğun ilgi gösteriyor. Pazarlar Kaymakamı Soner Bedir de kurs verilen sınıfta kursiyerlerin arasına oturarak Osmanlıca eğitimi alıyor.
Pazarlar’da açılan Osmanlıca kursuna Kaymakam, öğretmenler, imamlar ve vatandaşlar katılıyor. 64 saat verilecek kursa 19 kursiyer katılıyor. Osmanlıca Kursu Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu Öğretim üyesi Yasin Demirhan tarafından veriliyor
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan kurs hakkında açıklama yapan Müdür Abdullah Çalışkan, Son dönemde Osmanlıca’nın artık Türkiye’nin gündeminde yer alan bir ders konusu olduğunu vurgulayarak, “Osmanlıca bizim geçmişimiz, atalarımızın kullandığı bir dil, onu öğrenmek tabii ki de çok önemli. Bu anlamda bizler de belki Kütahya ilçeleri arasında bu konuya öncülük eden bir çalışma başlattık” dedi.
Osmanlıca Kursu Öğretmeni Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu’nda Öğretim Üyesi Yasin Demirhan ise, son dönemde Osmanlıca dersinin bundan sonra tüm liselerde seçmeli ders olarak görülmesinin gündemde olduğunu vurgulayarak, “Biz bir altyapı oluşturmuş olmak amacıyla başlamış bulunmaktayız. Osmanlıca, herkesin öğrenmesi gereken bir ders, daha önce atalarımızdan, dedelerimizden kalan eserleri okumak açısından, geçmişimizi daha iyi öğrenmek açısından Osmanlıca arşivleri okuyabilmek önem arz ediyor. Zaten çok zor değil, Arapça Harfleri bilen herkesin kolaylıkla öğrenebileceği bir dil Osmanlıca. 64 saatlik bir ders saatimiz var, bu sürede Osmanlıca öğrenilebilir. Kurslar Pazartesi ve Salı akşamları veriliyor” dedi.
Osmanlıca Kursuna katılan Pazarlar Kaymakamı Soner Bedir, “Osmanlıca’yı en iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum. En basitinden buradakilerin birçoğunun dededen kalma el yazmaları, kitabeleri var, bunları okumak istiyorlar. Öğrencilik de farklı bir güzellik, bazı bilgileri tazeliyoruz. Sınıf ortamında sırada oturmanın hazzını yaşıyoruz. Yeni şeyler öğrenmenin keyfini yaşıyoruz. Dostluklar gelişiyor. Güzel bir ortam, ben herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.(MB-EFE)