Kütahya Belediyesi kültür gezilerine, 16 farklı ülkeden 44 Dumlupınar Üniversitesi öğrencisini Çanakkale’ye götürerek start verdi.
Belediyenin, Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği ile gerçekleştirilen ’Şüheda Gezisi’ isimli etkinlikte, duygulu anlar yaşandı.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yaptığı açıklamada, "Çanakkale Deniz Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği merhamet ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde ayrı bir yere sahiptir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu nedenle böyle bir gezi düzenledik" dedi.
Başkan Kamil Saraçoğlu, gezinin, Kütahya’nın tarihi ve turistik bölgelerinin fotoğraflarıyla kaplanan özel bir otobüs ile gerçekleştirildiğini belirtti.
Başkan Saraçoğlu, kültür gezilerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi. (EFE)