Kütahya İl Jandarma Komutanlığı’nın yeni hizmet binası törenle hizmete sunuldu.
Vali Şerif Yılmaz’ı Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur karşıladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur’un konuşmasıyla devam etti. Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 176. yılını kutlayan Albay Mustafa Uğur Jandarma Teşkilatı’nın Kütahya’daki tarihçesi ve yeni hizmet binası hakkında bilgiler verdi. Uğur, "ASELSAN tarafından JEMUS’un yeni hizmet binasına taşınma işlemleri 29 mart 2015 tarihinde tamamlanmış olup, İl Jandarma Komutanlığı Karargahı 6 nisan 2015 tarihinden itibaren yeni yerine taşınmıştır" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Kütahya İl Jandarma Komutanlığı yeni hizmet binasının açılış kurdelesi Vali Şerif Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından kesildi.
Jandarma İl Komutanlığı’nın yeni hizmet binasında şeref defterini imzalayıp, incelemelerde bulunan Vali Şerif Yılmaz daha sonra Harekat Merkezi’ne geçti. Burada ’Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi’ (JEMUS) ve ’Video Konferans’ sistemi tanıtıldı. Binbaşı Oğuzhan Uslu tarafından hazırlanan brifingde sistemin özellikleri anlatıldı.
Kütahya İl Jandarma Komutanlığı’nın yeni hizmet binası açılış töreni konuklara ikramla sona erdi.
Açılış törenine Vali Şerif Yılmaz, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Emniyet Müdür Vekili Mehmet Paköz, daire müdürleri ve davetliler katıldı. (EFE)