Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hac organizasyonuna Kütahya’dan katılacak hacı adaylarına Ulu Camii’nde uygulamalı ’Hac Eğitim Semineri’ verildi.
Hacı adaylarının yoğun ilgi gösterdiği eğitim seminerinde konuşan İl Müftü Yardımcısı Veysel Kükrek, hacı adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. Haccın, öncesi, edası ve sonrasıyla bir bütün olduğunu ’Hacı’ olarak kalmanın haccı eda etmekten daha zor olduğunu söyledi.
Kükrek, hacı adaylarının yaşayabilecekleri muhtemel sıkıntıları da dile getirerek "Yaklaşık 5 milyon hacı aynı anda Harem-i Şerife gitmek ve orada namaz kılmak istiyor. Bu sebeple yaşanabilecek izdihamlarda sabırlı olmanızı öneriyorum, Allah’ın en değerli misafiri ihrama girdiğiniz andan itibaren makam, mevki ve rozetten sıyrılmış oluyorsunuz" diye konuştu.
Haccın en önemli gayelerinden birinin eşitlik duygusunu canlandırmak olduğunu vurgulayan Veysel Kükrek, "Bu duyguya ulaşmak için zihni, kalbi, ruhi ve ilmi olarak hazır olmamız gerekiyor" dedi.
BİN 50 KİŞİ KUTSAL TOPRAKLARA GİDECEK
Seminerde hacı adaylarından akıllarına takılan her türlü soruyu sormalarını isteyen Kükrek, müftülük olarak, hacı adaylarının ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirmeleri için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade etti.
Kükrek ve diğer müftülük personeli, hac eğitim seminerinde, kabe maketi üzerinde tavafın nasıl yapılacağını, ihramın nasıl giyileceğini, kaç defa say edileceğini uygulamalı olarak anlatılırken, Kabe’nin tarihi hakkında da bilgiler vererek, tüm hacı adaylarının haclarını tebrik etti.
Bu yıl Kütahya il genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve A grubu seyahat acenteleri aracılığıyla bin 50 kadın ve erkeğin hacca gideceğini ifade edildi. (EFE)