Kütahya’da, belediye ve Eğitim-Bir Sen Kütahya Şubesi’nin işbirliği ile düzenlenen ’orta okullar ve liseler arası zihnen ve bedenen sağlıklı nesiller için kitap okuma’ yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.
Belediye Kültür Sarayı’nda Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın da katıldığı tören Laleli Camii İmam Hatibi Talha Kalkan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Daha sonra Eğitim Bir Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Vali Şerif Yılmaz birer konuşma yaptılar.
Eğitim-Bir-Sen’in, bugüne kadar Türkiye’de milletin özünden çıkan örgütlenmeler içerisinde en büyük, en diri yapısıyla en nitelikli olanı olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Büyük davaların insanlarının küçük meseleleri olmaz. Bizim büyük bir davamız, ulvi bir gayemiz var. Samimiyetle, ihlâsla, iyi niyetle yol almanın çok büyük sonuçlar doğurabileceğinden hareketle adımlarımızı küçümsemeden, değersizleştirmeden gürleştirdik ve bugün geldiğimiz nokta itibarıyla zirvedeki yerimizi perçinledik. Bununla da yetinmeyeceğiz. Çok güçlü bir örgüt olmak için daha da büyümemiz gerekmektedir” dedi.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da, "Kitap hiç şüphesiz fertlerin ve milletlerin hayatını değiştiren, yenileştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan biridir. Bizi maddi ve manevi yönden üstün kılan bilgiler, kitap sayfaları arasındadır.Okumak kutlu bir eylemdir.Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir,kalem medeniyetidir. İlk Peygamber ve ilk insan Hz. Âdem yeryüzüne elinde kitapla (Suhufla) ayak basar. Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in de ilk emri “OKU” dur. Ve son Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) kıyamete kadar gelecek bütün insanlara kitapla yani Kur’an la hitap eder.Biz de bu şehrin Belediye Başkanı olarak bu şehrin geleceği olan çocuklarımızın yetişmesinde en önemli katkıları sağlıyoruz. Yemenin ve içmenin nasıl bir ihtiyaç olduğuna inanıyorsak, okumanın da bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz.Okumak ve çocuklarımızı okumaya alıştırmak en büyük görevlerimizdendir. Yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepinize kitap dolu aydınlık bir ömür diliyorum" diye konuştu.
Eğitim Bir Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, yarışmaya il genelinden toplam 5 bin 388 öğrencinin katıldığını ifade ederek, "Kitap okuma yarışmasında ortaokul öğrencileri iki kategoriye ayrılmıştır. 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz kendi aralarında; 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz kendi aralarında yarıştılar. Lise öğrencilerimiz tek bir kategoride kendi aralarında yarıştılar.Her kategorinin 1.sine bisiklet ve Cumhuriyet altını 2.sine bisiklet ve yarım altın 3.süne de bisiklet ve çeyrek altınla ödüllendirildi. Ayrıca her kategoride ilk 20’ye giren tüm öğrencilerimize toplam 60 adet bisiklet hediye ettik" diye konuştu.
Programa, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Genel Başkanı Mehmet Doğan’ın konuşmalarıyla devam edildi.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere Vali Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından hediyeleri verildi.
Törene Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Özgevrek, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.(EFE)