Kütahya’da, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ve Türkiye Gençlik Vakfı tarafından bu yıl 8. organize edilen ’Uluslararası Öğrenci Buluşması’ TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Vali Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun katılımlarıyla Zafer Meydanı’nda gerçekleştirildi.
"Dünyanın Rengi Türkiye’nin Misafiri" sloganıyla Türkiye’nin 33 şehirde gerçekleştirilen 8.Uluslararası Öğrenci Buluşmasına, Kütahya’da öğrenim gören 19 ülkeden misafir öğrenciler katıldı.
Buluşmaya katılan Vali Şerif Yılmaz, burada öğrenciler tarafından hazırlanan sergileri gezerek, öğrencilerden yaptıkları çalışmalar ve ülkelerinin tarihi ve doğal güzellikleriyle sergiledikleri ürünlerle alakalı bilgiler aldı. Bu arada öğrenciler, Vali Yılmaz ve Belediye Başkanı Saraçoğlu’na ülkelerinin yörel elbiselerini giydirdi.
8.Uluslararası Öğrenci Buluşmasına Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Muhammed Yavuz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Remzi Gören, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Muhammed İkbal Gündem, AK Parti Kütahya milletvekili adayları İshak Gazel ve Şükrü Nazlı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde öğrenim gören misafir öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. (EFE)