Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na Kütüphaneler Haftası’nda Z tipi kütüphane açıldı.
Kurulan Z Kütüphane için Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda açılış töreni düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Avni Kula, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, Belediye Başkan Vekili, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın ve şube müdürleri, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ali Arısoy, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Ali Arısoy’un açış konuşması ve program sunumunun ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, yaptığı konuşmada, gelişmenin, yenileşmenin, bilgi edinmenin, eğitimin temelinin okumaktan geçtiğini söyledi.
Konuşmanın ardından okulda en çok kitap okuyan öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın tarafından ödüllendirdi.
İlçe Kaymakamı Avni Kula ise kitabın ve okumanın öneminden bahsederek, kütüphanenin diğer okullara örnek teşkil edecek güzel bir uygulama olduğunu söyledi. Kütüphanenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Avni Kula, kütüphane açılışını en çok kitap okuyan öğrencilerle birlikte yapmak istediğini ve bu hakkın onlara ait olduğunu belirterek açılışı öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi.
Açılış töreninin ardından kütüphaneyi gezen davetliler memnuniyetlerini dile getirdiler.(MA-EFE)