Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısı Ulu Camii’nde özel bir program düzenleneceğini ifade etti.
Gül, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 il ve 957 ilçe olmak üzere tüm Türkiye’de 18 Mart günü sabah namazında aynı anda Çanakkale şehitlerinin hatıraları için anma programı düzenleneceğini, Kütahya merkez ise programın Ulu Camii’nde gerçekleştirileceğini bildirdi.
Gül, "Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü münasebetiyle ’Çanakkale ruhunu anlamak, anlatmak, canlı tutmak, vatanımızın bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi yad etmek’ ve ’Geleneksel Sabah Namazı Buluşmaları’nı başlatmak üzere 18 Mart Çarşamba günü Sabah Namazı’nda Ulu Camii’nde tüm öğrencilerimizi, gençlerimizi, kadın-erkek demeden 7’den 70’e herkesi bu anlamlı manevi ziyafete ve Çanakkale savaşında askerimizin yemek menüsü olan ’Buğday Çorbası’nı tatmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Müftü Hacı Yusuf Gül, programın, 18 Mart 2015 Çarşamba sabah namazını müteakip Ulu Camii’nde tekbir, tehlil, salat-ü selam, hafız ve karilerden Kur’an-ı Kerim tilaveti, toplu dua ve Çanakkale savaşları menüsü çorba ikramı ile sona ereceğini sözlerine ekledi. (EFE)