Makine Mühendisleri Odası tarafından Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olacak öğrencilere Mesleğe “Hoş geldin” kokteyli verildi.
Makine Mühendisleri Odası Kütahya İl Temsilciliği Dumlupınar Üniversitesinden bu yıl mezun olacak Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda buluştu. Oda yetkilileri ve öğretim elemanları tarafından meslektaşlarına deneyimleri aktarıldı. Konuşmalar sonrasında mezun olacak öğrenciler “Mühendislik Yemini” etti. Yeminlerini eden Genç Mühendislere Oda yetkilileri ve Akademik Personel tarafından Makine Mühendisleri Odasının rozeti takılarak Mesleğe Hoş geldin kokteyli verildi.
Törene Makine Mühendisleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Köse, Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmet Çelik, Endüstri Mühendisleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özden Üstün, Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Hakan Ünal, Kütahya İl Temsilcisi M. Alper Demiral, Yürütme kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güleşen, Üniversitenin Akademik Personelleri ve öğrenciler katıldı.
Makine Mühendisleri Odası Kütahya İl Temsilcisi M. Alper Demiral, törende yaptığı konuşmasında: “Sevgili meslektaşlarım bu mutlu gününüzde sizlerle birlikte olmaktan Makine Mühendisleri Odası olarak onur duymaktayız. Odamız Anayasanın 135. maddesi uyarınca mühendislerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak amacıyla kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir kuruluştur. Mühendislerin resmi olarak haklarını savunan ve yeni haklar elde etmesini sağlayan temsil noktasıdır. Odamız sosyal açıdan yurt içi ve yurt dışı teknik ve tatil gezileriyle birlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir. Her yıl geleneksel geceler ve piknikler de düzenlenmektedir. Mesleki yeterliliği artırmak için Odamız tarafından düzenli periyotlarla kurslar, seminerler ve paneller yapılmakta olup ulusal ve uluslararası düzeyde kongre ve sempozyumlar düzenlemektedir. Makine Mühendisleri Odası olarak meslek hayatınızda karşılaşabileceğiniz olumsuzluklara ve haksızlıklara karşı her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Sizleri bugünlere getirerek “Mühendislik” unvanını kazandıran kıymetli ailelerinize ve Üniversitemizin değerli Akademik Personelleri teşekkür eder, sizlere meslek hayatınızda başarılar dileriz” dedi.(MB-EFE)