Gediz Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Furkan Kılıçarslan’ın, YGS Sınavı’nda Kütahya il birincisi olduğu açıklandı.
2016 Yılı YGS Sınavına Gediz Fen Lisesi’nden 46 öğrenci katıldı. Bunlardan 33’ü 110 net ve üzeri başarı sağlarken, Mustafa Furkan Kılıçarslan da Türkiye’de 572. Kütahya’da ise birinci sıraya yerleşti.
Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Kütahya il birincisi olan Gediz Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Furkan Kılıçarslan’ı tebrik ederek, “Bu başarıda öğrencimizin azim ve kararlılıkla çalışmasının etkisi olduğu kadar, öğretmenlerimizin azim ve gayretli çalışmaları, Milli Eğitim Bakanlığımızın Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Kaymakamlığımızca desteklenen ilçe genelinde yaptığımız Kazanım Değerlendirme Sınavlarının büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. 2015 YGS ile 2016 YGS sonuçları karşılaştırıldığında 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında Gediz genelinde yapılan çalışmalar sınav sonuçlarına olumlu olarak yansımıştır. Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri olmak üzere tüm alanlarda ilçe net ortalamaları artmıştır. Bu başarıda emeği olan tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür eder LYS sınavına aynı ciddiyetle hazırlanarak bu başarıyı devam ettirmek en önemli amacımızdır” diye konuştu.
Gediz Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Emin Bircan da, “Öğrencimiz Mustafa Furkan Kılıçarslan’ın Türkiye’de 572., Kütahya’da da birinci olması bizleri çok mutlu etti. Kendisini yürekten kutluyorum. Bu yıl 33 öğrencimiz başarı elde etti. Geçen senelere göre YGS puan türlerinde okul ortalamamızı 61 puan artışla 393 puana taşıdık. Bu artışla hem okulumuz Gediz Fen Lisesi’nin hem de ilçemizin rekorunu kırmış olduk. Başarıda emeği geçen başta Okul Müdürümüz İsmail Karaoğlan olmak üzere idari kadro ve öğretmenlerimizi tebrik ederim. Okul Müdürümüz İsmail Karaoğlan’ın okul başarımızı artırmada gerek yarıyıl kursu açılmasındaki özverili çalışması, gerek ders destekleme kurslarına verdiği önemi gerekse öğrencilere motive edici hediyeleri ile bir takım lideri gibi okulumuzu yönetmesinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca LYS’de kaldığımız yerden başlayarak daha iyiye doğru yol almaya başladığımızı daha iyiye doğru ilerlemekte olduğumuzu belirtmek isterim” dedi. (MA-EFE)