Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısı, KUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Gediz, Simav, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odaları ile Kütahya Ticaret Borsası meclis ve yönetim kurulu başkanları, KÜTESOB ve ZEKA temsilcisi konuk oldu. KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, meslek komite başkanları ile danışmanlar toplantıda hazır bulundu.
Hitabının ardından, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’e, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın eğitim ve kültür hizmeti olarak kazandırılan “Kütahya Sanatçıları” eseri, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral tarafından günün anısına takdim edildi.
KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, toplantıda yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesinin önemine değindi.Teknokent’in iş dünyası açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek, şehrin kaderini değiştirecek olumlu katkılar sağlayacağını belirtti. Güral, KUTSO’nun üzerine düşen görev ve hizmetleri yaptığını ve bundan sonra da yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Hitabının sonunda, ülkemizin güncel konularından birisi olan seçim sonuçlarına dair değerlendirmelerini paylaşan Güral, şunları söyledi: “Türk seçmeni en karmaşık dönemlerde bile sorunları çözecek yolu ve yöntemini göstermiştir. Seçim sonuçları yoruma ihtiyaç duyulmayacak kadar net ve talimat niteliğindedir. Siyasi partilerimiz can siperine çalışarak kendilerini seçmene anlattılar, seçmen de kararını vererek 8 Haziran tablosunu oluşturdu. Seçim sonuçlarının ekonomiye zarar değil fayda getirecek yönlerini arayıp, bulup, moralimizi yüksek tutarak ekonominin zarar görmemesi için var gücümüzle çalışmaya başladık bile. İş dünyası olarak seçim sonuçları süreçlerini panik yapmadan doğru yönetirsek, ekonominin zarar görmesine fırsat vermeyiz. Moralsizlik kesinlikle olmamalı, panik yapmayalım, her şey çok güzel olacak.”
Konuşmaların ardından, Haziran ayı meclis toplantısının olağan gündem maddelerinde yer alan konular müzakere edilerek ilgili kararlar alındı. TOBB Kütahya Oda ve Borsaları Akademik Danışmanı Doç. Dr. Fatih Çelebioğlu tarafından “Kütahya İli Karayolu Ulaştırma Raporu” ile “Kütahya Ekonomisinde Son Dönem Gelişmeleri” sunumlarını haziruna aktardı.
Konuşmaların, sunumların ve gündem maddelerinin tamamlandığı KUTSO Haziran ayı meclis toplantısı, meclis başkanlık divanı tarafından kapatıldı. (EFE)