Kütahya’da, öğrencilerin 1 yılda 5 ton atık pil topladığı bildirildi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Vali Şerif Yılmaz’ı ziyaretleri sonrası valilik binası önünden öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte yürüyüş başlattı. Yürüyüş ödül töreninin düzenleneceği eski otogar alanında sona erdi.
Ödül törenine Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdür vekili Behçet Dengeşik, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program şiir yarışmasında birinci olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Sena Öner’in şiirini okumasıyla başladı. Daha sonra ödül törenine geçildi.
Atık pil toplama kampanyasında birinci olan Tavşanlı Fatih İmam Hatip Ortaokulu’na akıllı yazı tahtası, ikinci olan Kütahya Merkez 50. Yıl İlköğretim Okulu’na projeksiyon cihazı, üçüncü olan Kütahya Merkez Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’na masa tenisi takımı hediye edildi. Ödülleri Vali Şerif Yılmaz takdim etti.
Kütahya Merkez’de düzenlenen şiir yarışmasında Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Sena Öner birinci, Atakent Ortaokulu’ndan Hanife Taşan ikinci, Şule Mete Tetik Ortaokulu’ndan Beyzanur Bircan ise üçüncü oldu. Şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun elinden aldı.
Kompozisyon yarışmasının birincisi Kütahya Lisesi’nden Burhan Ayçakın, ikincisi Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Zeynep Tetik, üçüncüsü ise Ali Güral Lisesi’nden Ethem Tekin oldu. Burhan, Zeynep ve Ethem ödüllerini Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Behçet Dengeşik’den aldı.
Ödüllerin takdim edilmesinin ardından Vali Şerif Yılmaz beraberinde Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Behçet Dengeşik ile yaşanabilir bir çevre adına yapılan çalışmaların sergilendiği stantları gezdi, bilgiler aldı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kütahya Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kütahya Katı Atık Yönetimi tarafından düzenlenen, 110 okulun katıldığı atık pil toplama kampanyasında 5 ton atık pil toplandığı bildirildi.