Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kütahya Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ’Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek’ projesi kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
’Bağımlılık’ konulu afiş, resim, karikatür, fotoğraf, kompozisyon, münazara ve slogan yarışması sonuçlandı.
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Vali Şerif Yılmaz, Vali Yardımcımız Yüksel Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Yeşilay Cemiyeti Kütahya Şube Başkanı Aziz Göneş, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Yarışmada birinci olan Bilim Sanat Merkezi öğrencisi İclal Şimşek ile Kütahya Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Emrullah Akmen ödüllerini Valimiz Sayın Şerif Yılmaz’dan aldı.
İkinci olan Süleyman Akay ile üçüncü Selin Karakuş’un ödülleri ise Vali Yardımcımız Yüksel Kara tarafından verildi. Üçüncülük derecesini alan Selim Sayın ve Fatma Servi de ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’in elinden aldı.
VALİ YILMAZ: BU YOLUN NEFERLERİ SİZSİNİZ
Törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, ’Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek’ projesinin bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturduğunu söyledi.
Yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik eden Yılmaz, "Büyükleriniz nasıl çalışıyor ise öyle çalışacaksınız. Görev bugün size devredildi. Bu yolun birer neferi olun" diye konuştu.
Hayatın ömür boyu devam edecek bir eğitim süreci olduğuna dikkat çeken Vali Yılmaz, öğrencilere tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi. Yılmaz, "Hayat boyu öğreneceksiniz. Nerede güzel bir şey varsa onu alın, kötülerden ise uzak durun" dedi.
Vali Şerif Yılmaz’ın ardından söz alan Yeşilay Cemiyeti Kütahya Şube Başkanı Aziz Göneş öğretmenlerden proje talebinde bulundu, bu sayede bağımlılıkla mücadele noktasında daha fazla kesime ulaşılacağını kaydetti.
Kütahya il genelinde ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen ’Resim Yarışması’nda Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi İclal Şimşek birinci, Özel Yavuz Selim Ortaokulu öğrencisi Meriç Aydemir ikinci, Fatih Ortaokulu öğrencisi Selin Karakuş ise üçüncü oldu.
Ortaokul şiir kategorisinde ise Sofular Ortaokulu öğrencisi Fadime Kübra Öztürk birinci, Domaniç Ortaokulu’ndan Emine Selen Şeker ikinci, Tunçbilek Atatürk Ortaokulu öğrencisi Selin Karaca üçüncü oldu.
Ortaokul slogan kategorisinin birincisi Domaniç Ortaokulu öğrencisi Elif Erden olurken, yarışmanın ikincisi Hacıkebir Ortaokulu’ndan Ayşe Ayaz oldu. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Selim Sayın ise üçüncü oldu.
Liseler arası gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında Tavşanlı İmam Hatip Lisesi öğrencisi Melda Canata birinci, Domaniç Anadolu Lisesi öğrencisi Aslı Kazar ikinci, Kütahya Kırklar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Servi üçüncü oldu.
Liseler arası fotoğraf yarışmasının birincisi Kütahya Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Emrullah Akmen, Germiyanoğlu öğrencisi Süleyman Akay ise ikinci oldu.
’Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek’ konulu yarışmada birinci olan öğrencilere tam altın, ikinci olan öğrencilere yarım altın, üçüncü olan öğrencilere çeyrek altın ile dereceye giren her öğrenciye sertifika takdim edildi. (EFE)