Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen ‘Okullarda Kuru Üzüm Dağıtım Programı’ kapsamında, Kütahya’da da üzüm dağıtımına başlandı.
Kuru üzüm dağıtım programı kapsamında Orgeneral Asım Gündüz İlkokulu öğrencilerine 25’er gram paketler halinde kuru üzüm dağıtıldı. Programa Vali Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Şerif Yılmaz, paketler halinde hazırlanan üzümleri dağıttı. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Vali Yılmaz öğrencilere, “Okuduklarınızı ve öğrendiklerinizi uygulayacaksınız” dedi.
Kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla 292 okuldaki anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine 2014-2015 eğitim öğretim yılı içinde haftada iki gün sultani çekirdeksiz kuru üzüm dağıtılacak.
Gelecek eğitim öğretim yılında ise okul sütü ve kuru üzüm uygulamasına fındık ve ceviz gibi ürünlerin de dahil edileceği bildirildi.(EFE)