Kütahya’da Orman Haftası nedeniyle tüm okullarda çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Çocuklara sinevizyon gösterimi ile ağaç ve orman sevgisini aşılamak isteyen Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, ormanın faydaları, erozyon, yaban hayatı, orman yangınları konularında da görevli Orman Mühendisleri ile gençlere ulaşıyor.
Kütahya Fuat Paşa İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinlikte, Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Mustafa Doğan tarafından öğrencilere sinevizyon gösterisi eşliğinde ormanlar hakkında bilgi verildi.
Gelecek nesillere yaşanabilir daha yeşil bir dünya bırakılması, çocuklara ve gençlere ağaç ve orman sevgisinin kazandırılmasının amaçlandığı etkinlikte daha sonra öğrencilere kalem, şapka, dergi ve fidan dağıtımı yapıldı. 150 adet sedir ve 150 adet karaçam fidanları öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.
Fuat Paşa ilköğretim Okulu’nda orman haftası nedeni ile düzenlenen etkinlik tüm öğrencilerle birlikte okul bahçesinde yapılan fidan dikimi ile devam etti. Ağaçlandırma Şefi Mustafa Doğan tarafından fidan dikim tekniği hakkında bilgi verildikten sonra hep birlikte fidanlar toprakla buluşturuldu. Fidanlara ilk can suyu öğrenciler tarafından verildi.
Fuat Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Adem Başer, orman haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrenciler için hem eğlendikleri hem bilgilendikleri bir gün olduğunu belirtti.(EFE)