Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde, Sazköy İlkokulu’nun düzenlediği “Türkiye Okuyor Sazköylü Veliler Okuyor” okuma kampanyasına katılan öğrenci velileri ödüllendirildi.
Gediz’e bağlı Sazköy İlkokulu Müdürlüğü tarafından vatandaşlar arasında okuma yazma oranının artırılması ve genel bilincin geliştirilmesi amacıyla köy kahvesinde erkeklere, okulda da annelere yönelik olmak üzere belli aralıklarla eğitim seminerleri verildi.
Daha önce Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Eğitim bakanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Okuyor” kampanyası çerçevesinde çalışmalarını genişleten Sazköy İlkokulu Müdürlüğü, verilen bu seminerlerin yanında 4 yıl önce tüm velilere yönelik “Türkiye Okuyor Sazköylü Veliler Okuyor” okuma kampanyası başlatmıştı.
Sazköy İlkokulu’nda, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı sergi açılışı ile velilere yönelik 4 yıldır devam eden “Türkiye Okuyor Sazköylü Veliler Okuyor” okuma kampanyasına katılanlar için tören düzenlendi.
Törene Gediz Kaymakamı Avni Kula, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın ve Şube Müdürleri Tahsin Yazır, Mesut Topaloğlu ve Sabri Gökbayrak, okul müdürleri, daire amirleri ve köy halkı katıldı.
Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Avni Kula, insanların ve toplumların gelişmesini sağlayan okumanın daha da yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye Okuyor Sazköylü Veliler Okuyor” okuma kampanyasına katılan velilere ve emeği geçenlere teşekkür etti ve ayrıca okul öğrencilerine de yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın da bu sene aynı zamanda Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okul idaresi ile katkı sağlayan herkese çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Sazköy İlkokulu Müdürü Abdullah Tekin ise yaptığı konuşmasında, “İnsan için en etkili öğrenme yolu okumaktır, okuyarak yetişmiş bir toplum başarılı ve güçlü olacaktır. Bazen bir sayfa bile insana çok şey anlatır ve pusula gibi yol gösterir düşünceleriyle okulumuzda 4 yıl önce başlattığımız okuma kampanyamızı severek devam ettiriyoruz.
Kampanyamızda haftanın iki günü öğle araları okuma etkinliği yapıyoruz. Velilerin zaten okuma yaparak aldıkları ödülün yanında okul idaresince velilerden oluşturulan komisyon tarafından en az devamsızlık yapan veliye okumaya heyecan katması amacıyla ödüllendirme yapılıyor.
Okuma kampanyasına eğitim kitapları bağışlayarak destek olan İlçe Kaymakamı Avni Kula’ya, katkı sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın’a, okula her türlü desteğini esirgemeyen eğitim gönüllüsü Sazköy Muhtarı Ali Rıza Güneş’e teşekkür ederim” dedi.
Sazköy Muhtarı Ali Rıza Güneş de, Birleştirilmiş Sınıflı küçük bir okul olmasına rağmen okullarında velilere yönelik böyle çalışmalarında yapılarak halkın eğitimin içine sokulmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından “Türkiye Okuyor Sazköylü Veliler Okuyor” okuma kampanyasına katılan ve en az devamsızlık yaparak katılım birincisi olan veli Elif İşler, ikinci Dilek Eroğlu ve 60 yaşında üçüncülük elde etmeyi başaran Sultan Baydar, Köy Muhtarı Ali Rıza Güneş tarafından dağıtılan çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.
Öğrenci velileri de okuma kampanyasına katıldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, evde çocuklarıyla beraber kitap okumaya başladıklarını ifade ettiler.
Daha sonra 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Sazköy İlkokulu öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı sergi açılışı yapıldı.
Program sonunda çocuklara Mor Çilek Tiyatrosu tarafından çeşitli gösteriler yapılırken, okul öğrencileri de hazırladıkları çeşitli oyunları sunarak tüm misafirleri eğlendirdiler.
Program tüm katılımcılara yemek ikramı ile sona erdi.