Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde öğrenci taşıyan servis şoförlerine yönelik olarak eğitim semineri gerçekleştirildi.
Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen seminer Halk Eğitimi Merkezinde yapıldı. Pazarlar Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesinde İlçe Emniyet Amirliği ile ortaklaşa okul servis aracı sürücülerine 2 günü kapsayan eğitim semineri verildi.
Seminerde Öğrenci servisi taşıyan servis şoförlerine, okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda aranacak şartları İlçe milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Müslüm Ünsal Alpay, 6-14 yaş çocuklarının özellikleri çerçevesinde çocuklar ve gençlerle iletişim kurma konusunda dikkat edilmesi gereken hususları rehber öğretmen Halil Demir, Sürücülere okul servis araçları sürücüleri olarak uymaları gereken trafik kuralları ve yapılacak denetimlerde dikkat edilecek hususlar İlçe Emniyet Amirliği Trafik denetleme büro amirliğinde görevli Polis memuru Zeki Sunal tarafından anlatıldı.
Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Pazarlar’da öğrenci taşıyan servis şoförlerine verilen seminere ilişkin bilgiler verdi.
Sevgi, “Öğrencilerin daha güvenli ve daha rahat bir şekilde okullarına ulaşması için ve servis şoförü arkadaşlarımızın da daha dikkatli ve kurallara uygun bir şekilde okullara öğrenci taşımak için seminer düzenliyoruz. 21 tane şoför arkadaşımıza 2 gün seminer düzenledik. Bu seminer neticesinde şoför arkadaşlarımıza sertifika verildi” dedi.
Verilen sertifikaların bir sene geçerli olduğunu kaydeden Sevgi, trafik kanunlarında değişiklikler meydana gelmesinden dolayı sertifikaların bir sene geçerli olduğunu kaydetti.
Katılım belgeleri seminer sonunda Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Ömer Faruk Tunç tarafından eğitim gören şoförlere teslim edildi.(MB-EFE)