Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyünde hayırsever vatandaşlar tarafından 9 şiddetinde bir depreme dayanıklı bir şekilde yaptırılan 750 kişilik göz kamaştıran cami, 3 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen görkemli bir törenle ibadete açıldı.
1,5 milyon TL harcama ile yaptırılan 2 katlı çifte minareli caminin yapımına iki yıl önce hayırsever vatandaşların destekleriyle başladıklarını ifade eden Kuşu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şükrü Karaca, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin tüm karakteristik özelliklerini taşıyan 750 kişilik caminin projesi için Türkiye’nin dört bir yanını dolaştıklarını ve bu gün açılışını gerçekleştirmekten büyük bir onur ve gurur duydukları şaheserin bir örneğinin Türkiye’de sadece Eskişehir de bulunduğunu söyledi.
Caminin yapımında emeğe geçen herkese gönülden teşekkür ettiklerini dile getiren Başkan Karaca, “2 yıllık emeğimizin karşılığını şimdi hem estetiği, hem sağlamlığı hem de ihtişamı ile göz kamaştıran camimizin açılışı ile aldık. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Allah’a şükürler olsun bu günleri de gördük” şeklinde konuştu.
Caminin açılış kurdelesini Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Pazarlar kaymakamı Soner Bedir birlikte kesti.
Caminin açılış törenine katılan yaklaşık 3 bin dolayındaki davetliye köylüler tarafından pişirilen kazanlar dolusu çorba, et, helva, pilav ve ayran ikram edildi.(MY-EFE)