Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Görevlisi Salih Aytemur tarafından Kütahya Kredi Yurtlar Kurumu’nda çalışan güvenlik görevlilerine, ’Meslekte etik’ konulu seminer verildi.
Hizmet içi eğitim programı kapsamında gerçekleşen seminerde Aytemur, meslekteki etiğin, bir kurumda çalışan yöneticiden çalışanına kadar herkesin uyması gereken bir ilke olduğunu bildirdi.
Aytemur, "Mesleki İlkelere uyma, çalışma ortamına huzur getirir. Çalışanı da yöneteni de mutlu eder, işinden mutluluk duyar hale getirir" dedi.
Mesleki ilkelerin mevzuatta da yer aldığını ve bu ilkeler ile ilgili bilgiler sunan Salih Aytemur, mesleki ilkelerin en önemli amacı topluma daha iyi hizmet sunmak olduğunu ifade ederek, mesleki etiğin ihlalinin birçok sorunları ve çatışmaları beraberinde getireceğini, çatışmalara yol açarak, çalışma barışını bozacağını belirtti.
Aytemur, güvenlik görevlilerinin görev yaptıkları yerlerde üstlendikleri görevler bakımından mesleki etiğe uygun şekilde davranışlarının önemli olduğunu kaydetti.(EFE)