Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından doğalgaz dağıtım şirketine yönelik yaptığı hukuki mücadelenin neticesinde ’Yılın Bilinçli Tüketicisi Ödülü’ne layık görülen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Görevlisi Salih Aytemur’u, örnek davranışından dolayı Gazeteciler Cemiyeti de ödüllendirdi.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, ödül töreninde yaptığı açıklamada, "Aynı zamanda meslektaşımız olan Salih Aytemur’un bakanlıktan bilinçli tüketici ödülü alması bizleri sevindirmiştir. Aytemur, bilinçli bir örnek gösterek, toplumdaki diğer insanlara da faydalı olmuştur. Arkadaşımız, medeni bir tutum sergileyerek, hakkını hukuki yollardan aramış ve tüketicilere örnek olmuştur" şeklinde konuştu.
Ödül sebebiyle Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür eden Salih Aytemur, "Toplumda hak bilincinin gelişmesinde önemlidir. İnsanların hakkının hukunun korunması önemlidir. Bu mücadele benim şahsi mücadelem değildi. Toplumu bilinçlendirmek için böyle bir mücadeleye girmiştim. İyi ve örnek bir çalışma yaptığımı düşünüyorum. Bu çalışma neticesinde bakanlığın ve Gazeteciler Cemiyeti’nin ödülleri de beni sevindirmiştir" şeklinde konuştu.
Başkan İhsan Tunçoğlu ve cemiyet yönetim kurulu üyesi Hüseyin Efe, Salih Aytemur’a üzerinde cemiyetin ambleminin bulunduğu bir teşekkür çini tabağı takdim etti. (EFE)