Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde öğleden sonra başlayan ve 1 saat etkili olan şiddetli yağış nedeniyle metrekareye 30 kilogram yağış düştü. Yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Bazı yollar kapandı.
Meteoroloji tarafından uyarılan etkili sağanak yağmur öğleden sonra geldi. Saat 14.00 sıralarında hava biranda karardı. Kısa süre etkili olan sağanak yağmur bazı cadde ve sokaklarda su baskınlarına neden oldu.
İl Bağlantı yolunun yapım aşaması devam etmesi ve bu cadde üzerindeki kanalizasyon çalışması sebebiyle birçok evlere su bastı. Evlerine su basan aileler yağmur sularını evlerine girmemesi için yoğun çaba sarf etti. Teyakkuza geçen Belediye ekipler su biriken yerlerde müdahale etti ve tıkanan rogarları açmak için aralıksız çalıştı.
İlçe Kaymakamı Soner Bedir ve Belediye Başkanı Cavit Erdoğan sel baskının olduğu caddeye gelerek çalışmaları yerinde inceledi.
Bu konuda açıklama yapan Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, “İlçemizde bu gün öğleden sonra 14.00 sularında aniden başlayan ve 1 saat süren şiddetli yağış ilçemizi olumsuz etkiledi. Simav Caddesinde bazı evleri su bastı. İlçemiz İl Bağlantı yolu yapımının ve taşeron firma tarafından yapılan kanalizasyon çalışma sahasına giren su bazı evlere su basmasına sebep oldu. Halen yağış devam ediyor. Belediye ekiplerimiz teyakkuz durumundadırlar. Şu an bir tehlike görülmemektedir. Yağmurun devam etmesi durumunda belediye ekiplerimiz tarafından gerekli müdahaleler yapılacaktır Sıkıntıya neren olan alanlarda gerekli düzenlemeler yapılarak böyle bir durumla karşılaşmamak için gerekli tedbirler alınacaktır” dedi.(MB-EFE)