Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek adlı proje kapsamında Kütahya genelinde okullar arası düzenlenen yarışmalarda şiir dalında Pazarlar İlçesi Sofular ortaokulu öğrencisi il birincisi oldu.
Yeşilay Kütahya Şubesi tarafından “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” adlı proje çerçevesinde il genelindeki okullar arasında düzenlenen yarışmalardan şiir dalında, Sofular Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Fatma Kübra Öztürk il birincisi oldu.
Sofular Ortaokulunda düzenlenen ödül törenini Yeşilay İl şube Başkanı Aziz Güneş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Darova, Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Ödül olarak bir cumhuriyet altınının verildiği törende kısa bir konuşma yapan Yeşilay il Şube Başkanı Aziz Güneş, ”Yeşilay olarak amacımız yeni yetişen neslimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve geleceğimizi teminat altına almak. Kötü alışkanlıkların yaygın olduğu milletlerin istikbali karanlıktır. Kötü alışkanlıklarda özellikle bu yaşlarda sigara alışkanlığından uzak durun. Uzak durun ki sağlıklı ve mutlu yaşayın. Bundan sonra inşallah daha sık beraber olacağız. Şiir dalında birinci olan arkadaşınızı tebrik ediyorum” dedi.
Ödül töreninden sonra yarışma ile ilgili bilgi veren Sofular Ortaokulu Öğrencisi Fatma Kübra Öztürk, “Yeşilay Kütahya Şubesi tarafından “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” adlı proje çerçevesinde düzenlenen yarışmada ortaokul öğrencilerine yönelik ödüllü şiir yarışmasında il birincisi oldum. Burada dereceye yapmam bana ve arkadaşlarıma doping oldu. Yarışmada bana destek olan öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve aileme teşekkür ederim” dedi.(MB-EFE)