Milli Eğitim Bakanlığı 19 Mayıs 2011’de 5,9’luk depremin vurduğu Kütahya’nın Simav ilçesinde son 4 yıllık süreçte ilçe merkezi ve köylerine 60 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirerek eski okul ve pansiyon bırakmadı.
Öğrencilerin büyük bir bölümü geçtiğimiz yıllarda yapımı tamamlanan okullara yerleşerek modern eğitim almaya başladı. Son bir yıllık süreçte ilçe merkezi ve köylerinde yapımı tamamlanan 4 okul ile 2 pansiyon binasının ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek törenlerle hizmete açılması planlanıyor.
Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yavuz, “Bakanlığımız son bir yıllık süreçte Demirci ve Akdağ beldeleri ile Beyce ve Güzelyurt köylerinde 15 milyon TL harcama yaparak toplam 4 okul ile ilçe merkezinde 2 öğrenci pansiyonu yaptırdı. İnşaatlar tamamlandı. Yaptırılan modern eğitim yuvalarının önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek görkemli törenlerin ardından hizmete açılmasını bekliyoruz” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığının Simav ilçe merkezi ve köylerinde son 4 yıllık süreçte gerçekleştirdiği 60 milyonluk eğitim yatırımları ile Simav’da eğitim hizmetleri konusunda fazla bir eksikliğin kalmadığına vurgu yapan Yavuz, “Bakanlığımız elinden gelenin fazlasını yaptı. Şimdi eğitimde kaliteyi artırmak biz eğitimcilere düşüyor. Bu hususta öğretmen arkadaşlarımızla sık sık toplantılar düzenleyerek eğitimin kalitesini yükseltmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yapımı tamamlanan eğitim yatırımlarını son bir kez daha yerinde görmek üzere bölgeye giden Yavuz, “Yatırımların tamamlandığını görmek bize huzur veriyor. Bunun yanında eğitimci arkadaşlarımızla birlikte öğrenciler de yeni ve modern binalarına kavuşmak için sabırsızlanıyor. Açılışların önümüzdeki günlerde gerçekleşmesini bekliyoruz” diye konuştu.
İnşaatı tamamlanan Güzelyurt Ortaokulunun Müdürü Erkut Özyurt, “Açılış için gün sayıyoruz, öğrencilerimizin bazıları Orman İşletme binasının hemen bitişiğinde yapılan yeni okulun inşaatını gezip bize bilgi veriyorlar. Onlar da yeni binalarına kavuşacakları günün özlemini çekiyorlar” dedi.
Güzelyurt Ortaokulu öğrencilerinden Sümeyye Kışhan, “Yeni binamıza kavuşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.
Öğrencilerden Ramazan Genç, “Okul çıkışında yeni yapılan okulumuzu gidip geziyorum. İnşaatın tamamlanmış olması bizi sevindiriyor. İnşallah yakın bir gelecekte yeni binamızda daha modern koşullarda eğitim alacağız. Bunun hayali ile yaşıyoruz” şeklinde konuştu.