Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği Başbuğ Alpaslan Türkeş’in 18. Ölüm yıldönümü münasebetiyle 5 bin kişiye lokma ikram etti.
Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen lokma ikramına Simavlılar yoğun ilgi gösterdi. Öğle namazının ardından gerçekleştirilen lokma ikramına katılanlara teşekkür eden Simav Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Derneği Başkanı Eray Efe (42), “Türk dünyasının bilge lideri rahmetli Başbuğ Alpaslan Türkeş liderimiz için Simav Ülkü Ocakları olarak bu gün 5 bin kişiye lokma ikramında bulunduk. Akşam da yatsı namazını müteakip Eski Garaj Yeni Camide merhum Alpaslan Türkeş adına mevlidi şerif okutulacaktır. Sevabına nail olmak isteyen bütün dostlarımızı ülküdaşlarımızı ve hemşerilerimi camimize davet ediyoruz” dedi.
Lokma ikramına katılan Simav Belediyesinin MHP’li Belediye Meclis üyesi Kaan Özlüer (36), “Bu gün 4 Nisan. Türk dünyasının lideri Milliyetçi Hareket Partisinin kurucusu genel başkanımız Alpaslan Türkeş beyefendinin 18. Ölüm yıldönümü. Bu vesile ile bu gün Simav Ülkü Ocakları ve Simav Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin ortaklaşa düzenlediği lokma hayrından Kuran-ı Kerimler okundu. Halkımız ile bir araya geldik. Hep birlikte ellerimiz açıp Yüce Rabbimize dualar ettik. Allah kabul etsin” diye konuştu.
Simav MHP basın sözcüsü Osman Karaaslan (59), “Ben rahmetli başbuğumuz Alpaslan Türkeş ile ölmeden önce 3 yıl özel kaleminde birlikte çalışma şerefine nail olmuş birisiyim. Onun açtığı ve çizdiği yoldan yürümeye devam ediyoruz. İzini takip ediyoruz. Bizim hayat çizgimizi çizen, hayatımıza yön veren odur. Allah kani kani rahmet eylesin. Şimdi Türkiye onu arıyor” şeklinde konuştu.
Vatandaşlarda lokma ikramından duydukları memnuniyeti dile getirdi. (MY-EFE)