Kütahya’nın Simav ilçesinde ilk kez satışa sunulan fırında pişirilen kelle yemeğine vatandaşların yoğun ilgi göstermesi işletmecisini sevindirdi.
Kasaplar Çarşısında et ürünleri ve sakatat satarak geçimini sağlayan Emin İnci (33) temizlendikten sonra taş fırında yaklaşık 16 saat pişirilen küçükbaş hayvan kellelerini işyerinde 10 liradan satışa sunmaya başladığını bildirdi.
Simav’da fırında kelle satışını vatandaşlardan gelen talep üzerine ilk kez kendisinin başlattığına vurgu yapan esnaf İnci, “Taş fırında 16 saat pişirildikten sonra işyerimde satışa sunduğum küçükbaş hayvan kellelerinin bu kadar rağbet göreceğine ben de inanmıyordum. İşlerimin açılması beni sevindirdi” dedi.
Kelle tandırın kendisine göre müşterisi bulunduğunu dile getiren İnci, “Fırında kelle Simav’da bir ilk. Bunun yanında çevre ilçelerde böyle bir uygulama yok. Simav’da fırında kelle satışının yapıldığını duyan civar ilçelerden de pek çok müşterimiz oldu. Tanesini 10 liradan satışa sunuyoruz. Müşteri sayımız her geçen gün artıyor. İşlerim açıldı” şeklinde konuştu.
Günde ortalama 20 dolayında fırında kelle satışı yaptığını ifade eden İnci, “Bazı günlerde kelle kısa sürede tükeniyor. Bunun üzerine bu işin hastası olan müşterilerimiz sipariş vermeye başladı” diye konuştu.
Tandır kellenin tok tuttuğunu ifade eden İnci, “Önceden temizlenen küçükbaş hayvanlara ait kelleleri Demirci beldesindeki taş fırınımızda 16 saat pişiriyoruz. Daha sonra Kasaplar Çarşısındaki işyerimize getirerek servis ediyoruz. Müşteri sayımız her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.