Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Emniyet Amirliği tarafından Türk Polis Teşkilat’ının kuruluşunun 170. yılı etkinlikleri çerçevesinde anasınıfı ve ilkokul öğrencileri polislik mesleği, polisin görevleri ve trafik kuralları hakkında bilgilendirildi.
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunu kutlama etkinlikleri kapsamında polis mesleğini tanıtmak ve trafik kuralları hakkında bilgiler vermek amacıyla 3 gün boyunca İlçe Emniyet Amirliği tarafından Merkez anaokulu, Atatürk İlkokulu anasınıfı ile 1.2.3 ve 4. Sınıf öğrencilerine polislik mesleği, polisin görevleri ve Trafik Kuralları hakkında polis merkezinde ve Atatürk İlkokulunda video eşliğinde bilgilendirme eğitimi verildi.
Atatürk İlkokulunda 2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik verilen eğitime iştirak eden Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Emniyet Amiri Muhammet Lütfi Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci öğrencilere kalem ve kek dağıttı. Seminere eşlik eden idareci ve öğretmenler verilen bu tür eğitimlerin öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu, emniyet mensuplarının çalışmalarından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.
Daha sonra Kaymakam Fethi Savran ve protokol üyeleri Öğretmenler Odasında öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlerle bir süre sohbet eden Kaymakam Savran, Atatürk İlkokulunun gerçekleştirdiği yoğun proje faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve Kaymakamlık olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. (MA-EFE)