Pazarlar ilçesinde, ödeneği Kütahya İl Özel İdaresi tarafından karşılanan “Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme ve Sebze Tarımını Geliştirme” projeleri kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından temin edilen tohumlar üreticilere dağıtıldı.
Pazarlar İlçesinde 5 üreticiye 30 dekar alana ekimi yapılmak üzere 30 kilo çerezlik kabak tohumu, 8 üreticiye 24 dekar alana ekimi yapılmak üzere 80 kilo yonca tohumu ve 3 üreticiye 15 dekar alana ekimi yapılmak üzere hibrit silajlık mısır tohumu dağıtıldı.
Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen törene Kaymakam Soner Bedir, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personeli ve vatandaşlar katıldı.
Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, “İl Özel İdaresi tarafından kaynak sağlanan, “Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme ve Sebze Tarımını Geliştirme” projeleri kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından temin edilen; 5 üreticimize 30 dekar alana ekimi yapılmak üzere 30 kg çerezlik kabak tohumu, 8 üreticimize 24 dekar alana ekimi yapılmak üzere 80 kg yonca tohumu ve 3 üreticimize 15 dekar alana ekimi yapılmak üzere hibrit silajlık mısır tohumu dağıtıldı ” dedi.
Törende konuşan Kaymakam Soner Bedir, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi; ilçemizde hayvancılığın maliyetini yükselten kaba yem ihtiyacının karşılamasına katkıda bulunarak yem bitkileri üretimini arttırmak ve sebze üretiminin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla İl Özel İdaresi kaynaklarıyla temin edilen tohumları sizlere sunuyoruz. Bereketli ve bol kazançlı ürünler elde etmeniz dileğiyle hayırlı uğurlu olsun” dedi. (MB-EFE)