Kütahya İlinden Yetişenler Derneği’nin (KİYD) Genel Kurulu öncesi bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, STK’lar ile insana hizmet manasında, aynı hedef doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.
Makam ve mevkilerin çok fazla anlamı olmadığını belirten Yılmaz, "Buradaki tek istisna; devletin bekasına, devletin kendisine karşı olan bir kurum ve kuruluş varsa bunlarla hiçbir zaman beraber olamayız. Onun için bu devletle bir olan, bu milletle gönül birliği yapan, hainlik yapmayan, altını oymayan kim varsa biz her zaman beraberiz" diye konuştu.
STK olarak çalışmanın kolay olmadığını, milletin önüne düşmenin zor bir iş olduğunu dile getiren Vali Yılmaz, "Bizim amacımız Kütahya’nın tüm değerlerinin her yerde tanıtılmasıdır. Eksiğimiz varsa bunun görülmesi ve beraber paylaşılması lazımdır. Gerek sanayide, gerek turizmde, gerekse tarımda, Kütahya’nın gelişmesi yönünde yapılacak olan her türlü çalışmada, hep beraber gönül birliğini bunu gerçekleştirmemiz lazım. Bunun dışında tanıtımla ilgili en kısa zamanda, iş adamlarımıza da sorumluluk yüklemek şartıyla, biraz daha aktif olacağız. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın çok büyük katkısı olması gerekiyor. Burada yapılan tanıtımda, devlet görevi, kamu görevi deyip oturursanız, hiçbir anlamı taşımaz. O nedenle bu tip organizasyonları Sivil Toplum Organizasyonlarıyla beraber yapmaya çalışıyoruz. Bunun daha aktif bir şekilde yapılması için, bizim hep beraber katkı vermemiz gerektiğini düşünüyorum. En büyük yapılan yatırım, insana yapılan yatırımdır. Derneğimiz üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar 410 vatan evladını bu millete kazandırmış. Bizler öğrencilik yıllarında ne kadar zor şartlar altında eğitimimizi tamamladık. Hamdolsun bugün devletimizin verdiği bu ulvi görevi yapmaya çalışıyoruz. Belki de bu yetişmemde, gerek devletimin, gerekse milletimin verdiği desteğe vefadır. Bunu karşılıksız yapmanın da onurunu yaşıyorum. O nedenle yapılacak en önemli hizmet, bu memlekete hayırlı insan yetiştirmektir. Hayırlı evlat yetiştirdikten sonra yapamayacağımız hiçbir iş yoktur. Devletine, milletine, bayrağına, dinine sevgiyle, saygıyla, bağlı bir insan sorumluluğunu bizzat yerine getirecektir" ifadelerini kullandı. (EFE)