AK Parti Kilis İl Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıda, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelindi.
Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak, muhtarlar ile sürekli bir araya geleceklerini ifade ederek, “Sadece seçim olduğu için değil sürekli bir araya geleceğiz. Bilindiği üzere bir seçim atmosferindeyiz. Bu nedenle yoğun bir tempo içerisinde bulunuyoruz. Zaman zaman mahallerinizi ziyaret ederek görüş ve önerilerinizi alıyoruz. İnşallah seçimden sonra daha fazla bir araya geleceğiz. Her zaman muhtarlarımızın emrinde olacağız” dedi.
Belediye Başkanı Hasan Karada konuşmasında, 7 Haziran seçimlerinde herkesten destek istediklerini ifade ederek, “Geçen yıl 80 bin ton sıcak asfalt döktük. Bu yıl da bir onun kadar asfalt dökeceğiz. Geçen yıl ve bu yıl içerisinde toplam 18 milyon TL’lik aslfat dökmüş olacağız. Eğer güçlü bir iktidar olmamış olsa bunları yapabilir mi? Bu nedenle tüm muhtarlarımızın desteğini bekliyoruz. Temizlik konusunda belirli bir mesafe aldık. Ama yüzde yüz diyemem, eskiden günde 40 ton civarında çöp toplanırken, şimdi ise 140 ton çöp toplanıyor. Çöpleri vatandaşlarımız rastgele atıyorlar. Siz muhtarlarımızdan rica ediyorum. Temiz bir Kilis için lütfen çevreyi temiz tutalım. Parklarımıza oyun grupları koyduk. Banklar koyuyoruz. Siz muhtarlarımızdan oyun gruplarına ve banklara sahip çıkmanızı istiyoruz. Kışın sert geçmesi nedeniyle yollarımızda sıkıntılar oluştu. Ama bu sıkıntıları aşacağız. Asfalt çalışmalarımız başladı. Bazı mahallelerde su ile ilgili sıkıntılar var. Bu sorunu 2 ay gibi bir süre içerisinde çözüyoruz. 24 saat bu mahallelerde su alacaktır. Muhtarlarımız aldıkları hizmetten dolayı vatandaşların içerisinde daha fazla dolaşabilecek. Başları dik olacaktır” dedi.
AK Parti Kilis Milletvekili Adayı Reşit Polat ise, AK Parti hükümeti döneminde muhtarların maaşlarında iyileştirme yapıldığını belirterek, “İnşallah ilerleyen süreçte daha da iyi olacaktır. Kilis’e yapılan yatırımlar meydandadır. Eğer güçlü bir iktidar olmamış olsa, tek başına bir iktidar olmamış olsa bu kadar hizmet gelebir miydi? Ben 4 yıl il başkanlığı yaptım. Hep sizlerin içerisinde oldum. Bugün milletvekili adayıyım, sizlerden güçlü bir destek istiyoruz. Ne kadar fazla oy alırsak o kadar elimiz güçlü olur. Taleplerinizi her zaman olduğu gibi karşılarız. Biliyorsunuz siz muhtarlarımızda bizler gibi seçilerek geliyorsunuz. Bu nedenle biz muhtarlarımızı mağdur etmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Muhtarlarımız, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından devletimizin sarayında ağırlıyor. Kilis’ten de 20 tane muhtarımız katıldı. Şu zamana kadar muhtarlarımıza bu kadar değer veren bir iktidar olmamıştır.”
AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ise, Kilis’e yapılan yatırımların ortada olduğunu ifade ederek, “Kilis için hayal olan bir çok proje hayata geçti. Sapkanlı Göleti bitirildi. Afrin Barajının ihalesi tamamlandı. Afrin Barajına ek barajların da ihalesi yapıldı. Eğer AK Parti iktidarda olmamış olsa bunlar yapılabilir miydi? Kilis-Gaziantep duble yolu bitirildi. Kilis-İslahiye Karayolunda iyileştirmeler yapıldı. Köylerimizin su ve yol çalışmaları sürüyor. Bitirilen yollar var, devam eden yollar var. Köylerimize su getirildi. Kanalizasyon getiriliyor. Köy içleri parkeyle döşeniyor. Yapılan eserleri buradan anlatmama gerek yok, siz bunların tamamını çok iyi biliyorsunuz. Bizlere desteğiniz sürdükçe hizmetlerimizde artacaktır. Bütün seçimlerde büyük destek verdiğiniz AK Parti’ye 7 Haziran seçimlerinde de desteğinizi bekliyoruz. 5 Haziran tarihinde akşam üzere Başbakanımız Kilis’e gelecek. Tüm Kilisli kardeşlerimizi bekliyoruz” diye konuştu.
Toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Polateli Belediye Başkanı Hakkı Çelik, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Neşet Yıldırım, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Ünlükahraman, Kilis Yerel Yönetimler Derneği Başkanı İhsan Aytaç, belediye birim müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.